Нардеп Рыбачук предлагает не обращать внимания на дезертирство почти 1/3 группы «Центр»

Один из самых авторитетных членов фракции «Наша Украина» высказался по поводу сегодняшнего исхода депутатов из группы «Центр».


Как мы уже сообщали, сегодня из недавно созданной депутатской группы «Центр» вышло сразу пять человек, что мгновенно поставило эту группу за гранью существования. Однако, не все так печально, пытается убедить публику Олег Рыбачук, чей оптимизм распространяет пресс-служба «Нашей Украины» (ниже – пресс-релиз):

«Вихід п’ятьох народних депутатів зі складу депутатської групи “Центр” насправді не був сюрпризом. Такий розвиток подій можна було прогнозувати після нещодавнього з’їзду Народної аграрної партії України, яка обрала своїм головою спікера парламенту Володимира Литвина,” – заявив народний депутат України Олег Рибачук. За його словами, з “Центру” вийшли ті депутати, які пов’язували себе з політичною постаттю Володимира Литвина. І після того, як голова Верховної Ради очолив НАПУ, п’ятеро депутатів одразу написала заяви про вступ до парламентської фракції цієї партії.

Водночас Олег Рибачук зазначив, що не варто говорити про зникнення групи “Центр” з політичної карти парламенту. “Центристська фракція Верховної Ради буде поповнюватися новими депутатами, адже в парламенті є певна кількість парламентаріїв, які мають власну чітку позицію, яку виявили 8 квітня, під час голосування щодо внесення змін до Конституції. Ці депутати не згодні з тиском Банкової, водночас не можуть перейти в опозицію з огляду на ряд обставин. Таким чином, значної ваги набуває “третя сила” в парламенті. Ця сила балансує між опозицією, представники якої мають тверду позицію, а також добре нагнаною “більшістю”, яка не має власної позиції, а лише слухняно виконує вказівки. Незгодні з цим “кнопкодавством” депутати і є потенційними представниками центристської фракції. Тому сьогодні не варто говорити про розвал групи “Центр”, - заявив Олег Рибачук.


"ОБКОМ"

15 июня 2004. 14:35

Версия для печати  Версия для печати