26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Кировоградский губернатор «почтил» память жертв Голодомора железным членом (ФОТО)

Как сообщает пресс-служба ВО «Свобода», «стирчить неприваблива бетонна плита із залізним прутнем нагорі».


Дабы избежать неточностей при переводе, приводим текст заявления в оригинале:

«9 листопада 2010 року голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Ларін видав розпорядження, яким визнав питання щодо увіковічення жертв Голодомору у місті виконаним та таким, що більше не потребує контролю ОДА. Разом з тим кожен мешканець Кіровограду щодня бачить, що по сьогодні, через два роки після запланованого на 24 листопада 2008 року відкриття монументу, стирчить неприваблива бетонна плита із залізним прутнем нагорі. Спеціалісти відзначають, що на «побудові» цього монстра було роздерибанено понад 350 тисяч бюджетних коштів. Кіровоградська «Свобода» вимагає оприлюднити звіт про причини недобудови меморіалу та за участі фахівців спорудити гідний пам’ятник.

Після узурпації влади яничарами Януковича розмови про Голодомор почали ущухати. Чиниться тиск на дослідників, науковців, які фахово вивчають, пишуть монографії, статті, укладають збірки спогадів очевидців Голодомору 1932-33 років. Із сайту Президента зникли матеріали розділу «Голодомор», а справу проти самого Януковича, котрий зухвало заявив, що Голодомор не був явищем геноциду українського народу, в’яло перекидають із однієї судової інстанції до іншої…

На цьому фоні інакше як знущальним і злочинним не назвеш розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Ларіна від 9 листопада 2010 року № 977-р «Про зняття з контролю окремих розпоряджень голови обласної державної адміністрації». Зацитуємо: «Відповідно до Указу Президента України від 26 липня 2005 року № 1132 “Питання контролю за виконанням указів, розпоряджень і доручень Президента України”, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 22 серпня 2006 року № 473-р “Про порядок підготовки проектів розпоряджень голови обласної державної адміністрації та організації їх виконання і контролю” у зв’язку з закінченням термінів дії окремих розпоряджень голови обласної державної адміністрації та з урахуванням пропозицій структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України, зняти з контролю як такі, що виконані у встановлені терміни, розпорядження голови облдержадміністрації: від 19 травня 2008 року № 415-р "Про встановлення пам'ятного знака жертвам Голодомору".

Яке ж це розпорядження Ларін або його посіпаки (тобто структурні підрозділи ОДА тощо) вважають таким, що виконане? Попередній губернатор, а нині колега Ларіна по депутатському корпусу нового скликання Василь Моцний видав 19 травня 2008 року згадане розпорядження. У ньому йшлося: «Відповідно до Закону України “Про Голодомор 1932-1933 років в Україні”, указів Президента України від 11 липня 2005 року № 1087 “Про додаткові заходи щодо увічнення пам’яті жертв політичних репресій та голодоморів в Україні” та від 28 березня 2007 року № 250 “Про заходи у зв’язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні", з метою вжиття термінових дій щодо їх виконання та здійснення контролю:

1. Утворити обласну робочу групу щодо організації робіт із встановлення пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні на території м.Кіровограда (далі - робоча група) у складі згідно з додатком.

2. Затвердити план дій обласної робочої групи з питання організації робіт по встановленню пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні на території м.Кіровограда (далі – план) (додається).

3. Відповідальним виконавцям забезпечити безумовне виконання заходів плану у визначені терміни.

4. Головному фінансовому управлінню облдержадміністрації, рекомендувати Кіровоградському міськвиконкому під час підготовки пропозицій щодо внесення змін до обласного бюджету і міського бюджету міста Кіровограда на 2008 рік передбачити видатки на встановлення пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні на території м.Кіровограда.

5. Структурним підрозділам облдержадміністрації, Кіровоградському міськвиконкому забезпечити виконання даного плану та відповідно до компетенції інформувати управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації у визначені терміни.

6. Управлінню регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації узагальнену інформацію про стан виконання плану надавати голові обласної державної адміністрації щомісяця до 10 числа місяця, наступного за звітним періодом, до кінця 2008 року.

7. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

Як виконало розпорядження попереднє керівництво - видно на фото. На Набережній Інгулу в Кіровограді і по сьогодні, через два роки після запланованого на 24 листопада 2008 року відкриття монументу, стирчить неприваблива бетонна плита із залізним прутнем нагорі. Спеціалісти, причетні до побудови цього монстра, кажуть, що зарито у землю (відмито? роздерибанено?) понад 350 тисяч бюджетних коштів. І якщо попередники Ларіна у владі сором’язливо опускали очі долу при згадці про недобудований монумент, то регіонали із притаманною їм безапеляційністю та байдужістю не соромляться глумитися над пам’яттю мільйонів убієнних комуністичним радянським режимом своїх співвітчизників. Вони ж бо прямі його нащадки!

Кіровоградська обласна організація ВО «Свобода» глибоко обурена такими антиукраїнськими і антидержавними діями посіпак Януковича при владі і вимагає від голови Кіровоградської ОДА Сергія Ларіна

негайно скасувати власне розпорядження від 9 листопада 2009 року про зняття з контролю рішення від 19 травня 2008 року № 415-р «Про встановлення пам’ятного знака жертвам Голодомору»;

створити комісію із фахівців (архітекторів, ландшафтних дизайнерів, проектувальників, скульпторів) для визначення доцільності встановлення цього пам’ятника саме на Набережній Інгулу у зоні рекреаційного відпочинку;

заслухати звіт попереднього складу комісії (а більшість її членів і нині благополучно просиджує на тих же посадах, що і два роки тому) про причини недобудови у встановлені строки пам’ятника жертвам Голодомору у Кіровограді, знайти винних і покарати за розбазарювання народних (бюджетних) коштів;

передбачити у бюджеті області і бюджеті Кіровограда на 2011 рік відповідні кошти, залучити спонсорів і до листопада 2011 року відкрити меморіал пам’яті жертв Голодомору у Кіровограді.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» не допустить знущання над світлою пам’яттю невинних жертв злочинного комуністичного режиму».

Член не член, но если пресс-служба тягнибокеров, видевшая это чудо вблизи, утверждает, что таки «прутень», то не имеем никаких оснований ей не верить.


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

19 Ноября 2010 11:37


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: