26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Моральную Инквизицию возбудили «Довбодятли», «Розважальні шмарклі» и Стогний

Национальная экспертная комиссия по вопросам защиты общественной морали опубликовала результаты полугодичного высокоморального мониторинга СМИ и внешней рекламы.


Приводим текст документа полностью:

«І. Моніторинг зовнішньої реклами алкогольних та тютюнових виробів

За результатами моніторингу зовнішньої реклами алкогольних та тютюнових виробів було встановлено такі тенденції:

• З початку 2009 року різко скоротилося заповнення рекламних площин на вулицях міст. Сьогоднішні носії реклами стали більш «бюджетними», їх розміщують на менших конструкціях, вони менш виразні. Невелика кількість соціальної реклами у загальному масиві – це, переважно, реклама соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді, а також реклама різноманітних громадських рухів та організацій, щодо запобігання поширенню ВІЛ/СНІДу. Така реклама зосереджена, винятково, у центральній частині обласних центрів та міст обласного підпорядкування.

• У 2009 році майже весь масив тютюно – алкогольної реклами з вулиць міст було прибрано, на заміну цій рекламі з’явилась прихована реклама алкогольних напоїв( рекламується лише торговий бренд виробника, який у свідомості людей чітко асоціюється з певною алкогольною продукцією).

• Повністю залишилась реклама слабоалкогольних напоїв, особливо пива, на малих архітектурних формах (торговельних кіосках, павільйонах), на зупинках громадського транспорту, у вітринах продовольчих магазинів та супермаркетів. Неодноразово для реклами пива використовується зображення молодих, зовнішньо привабливих людей, які під час відпочинку розпивають пиво. Таким чином, споживачам (особливо це стосується дітей та молоді) нав’язується не тільки певна продукція, але й пропагується певна форма відпочинку, обов’язковим елементом якої є споживання алкогольних напоїв.

• Більшість тимчасових споруд – торговельних палаток, встановлених в місцях масового відпочинку, прикрашені логотипами різних пивних компаній.

Провівши у травні місяці моніторинг носіїв зовнішньої реклами (білборди, сіті-лайти, вітринна реклама, реклама на розтяжках тощо) регіональні представники Національної комісії виявили ознаки порушення ст.2 ЗУ «Про захист суспільної моралі» в частині пропаганди тютюнопаління, шкідливих звичок та ст.22 ЗУ «Про рекламу» щодо заборони реклами алкоголю та тютюнових виробів засобами зовнішньої реклами:

у м. Севастополі білборд реклами пива «Чернігівське. Пиво № 1 в Україні», який встановлено на вул. Острякова;

2 бігборди при в’їзді в м. Черкаси та в Черкаському районі;

в м. Кіровоград та Кіровоградському районі установлено 4 бігборди, що рекламують алкогольні напої та тютюнові вироби;

у м. Львові на вулицях Володимира Великого, Стрийській, Зеленій, Топольній встановлено ряд бігбордів з рекламою пива: «Автентичне українське пиво – Перша приватна броварня – Національне», «Чернігівське № 1 пиво в Україні», «Рогань Преміум», «Оболонь», а також реклама гуртівні алкогольних та тютюнових виробів «Овація»;

у районах м. Харкова – Центр, Холодна гора, Олексіївна, Салтівка, Павлово поле, ХТЗ зовнішня реклама алкогольних та тютюнових виробів відсутня, окрім реклами слабоалкогольних напоїв, зокрема пива, яка зустрічається в місцях його безпосередньої реалізації (кіоски та зупинки громадського транспорту), трапляються поодинокі випадки розміщення реклами пива на бігбордах. Найчастіше така реклама має лише зображення пляшки пива, логотип компанії виробника та рекламний слоган, наприклад: «Чернігівське – Живи на полную!», «Оболонь – пиво твоєї Батьківщини!», «Рогань- пиво, як воно є!» та інші;

у Донецькій області реклама слабоалкогольних виробів (різноманітних торговельних марок пива) має досить великий обсяг.

Представник Національної комісії у Миколаївській та Херсонській областях повідомила про те, що за результатом рейду – перевірки була виявлена рекламна продукція: великий постер із зображенням реклами пива «Янтар», розміщений на металевій 2-поверховій конструкції округлої форми, біля супермаркету «Південний Буг»; постер з рекламою пива, розміщений на стіні нічного клубу «Діксібарбекю», навпроти зупинки громадського транспорту «вул. Радянська»; реклама пива «Чернігівське» на кіоску, який розміщений на зупинці громадського транспорту «вулиця Дзержинського» та самій конструкції цієї зупинки, вздовж пр.Леніна, ліворуч по ходу руху транспорту з центру міста; рекламні постери цигарок, розміщені на торговельному кіоску на зупинці «вулиця Радянська» у центрі міста; рекламні постери пива на зупинці громадського транспорту «Декабристів», «вул. Кутузова»; білборд з рекламою акційної продукції супермаркету, серед якої були зображення пляшки пива на дорожньому кільці пр.Леніна – вул. Садова.

Частина вищезазначених порушень була виявлена регіональним представником ще у лютому 2009 року та з приводу виявлених фактів порушень у сфері рекламної діяльності було направлено листа до Миколаївського обласного управління у справах захисту прав споживачів. В даний момент ці матеріали знаходяться на розгляді в Миколаївському ОУСЗПС.

ІІ. Моніторинг регіональних та місцевих каналів телевізійного мовлення

Моніторинг регіональних та місцевих каналів телевізійного мовлення здійснювався з 30 квітня по 12 травня 2009 року:

• в Донецькій обл.: репертуар каналів САТ, ИРТК "Тор", ТРК "Україна", "Сигма", "Надежда", МТВ, "7-й канал";

• у Рівненській області: Телекомпанія «Рівне 1», Рівненська обласна державна телерадіомовна компанія (РОДТРК) Телеканал «Сфера-ТБ»;

• у Хмельницькій області проводився моніторинг обласної державної телерадіомовної компанії «Поділля-центр», «Дитяче телевізійне агентство – 33 канал», та Продюсерський центр «Ексклюзив»;

• в Миколаївській області : ТК « Миколаїв» ( Миколаївська ОДТРК ), ТК « Март», ТК « НИС-ТВ» ( 35 канал), ТК « Сатурн» ( 35 канал);

• у Львівській області проводився моніторинг радіо- та телепрограм каналів «Львівська хвиля», «Радіо люкс», «12 канал», «НТА», «Міст»;

• у Черкаській області моніторились місцеві канали: РОСЬ, Ільдана, Антенна, Сміла ТВ, ТРК „Умань”.

За інформацію регіональних представників, які здійснювали вищезазначений моніторинг у вказаний проміжок часу, порушень чинного законодавства України у сфері захисту суспільної моралі у телепросторі Волинської, Закарпатської, Донецької, Львівської, Миколаївської, Рівненської, Хмельницької та Черкаської областях не виявив.

Разом з тим, представник Національної комісії у Кіровоградській і Черкаській областях відзначив те, що місцевий телеканал ВІККА на якому з 23.30 год. кожний день здійснюється трансляція фільмів і програм, які містять елементи еротики. При цьому, це не безпосередня трансляція телеканалу ВІККА, а ретрансляція телеканалу „КІНО”, який неодноразово не виставляє кольорові позначки попередження про фільм.

Аналогічні порушення зустрічаються і в ефірі телеканалу ICTV, коли транслюються фільми з елементами еротики без попереджуючого кольорового зображення або ж зі значком який не відповідає змісту фільму. Наприклад 03.05.2009 трансляція Х/ф "Стрип-клуб "Сансет".о 23.30 год. зі значком жовтого кольору, який дозволяє перегляд фільмів дітям разом з батьками, хоча даний фільм повинен був отримати червоний значок оскільки мав еротичний зміст та досить відверті сексуальні сцени.

Оператор кабельної мережі ЗАТ „Комерційна телекомпанія „TGS” транслює телепрограми, які підпадають під регулювання Закону України „Про захист суспільної моралі”. Ці телепрограми транслюються на каналі Explorer та Discovery. Слід відзначити, що трансляція телепрограм, які містять елементи еротики, насильства, натуралістичного зображення внутрішніх та зовнішніх частин людського тіла розпочинається о 24.00 год. і триває до 03.00 год. При цьому канал іде закодований без спеціального декодуючого пристрою його переглядати не можна.

Регіональний представник у Вінницькій і Хмельницькій областях в процесі моніторингу телепрограм виявив наступне:

1. Телеканал «Куй-ТБ», що в мережі оператора кабельного мовлення Телерадіокомпанії «ТВ-Сервіс» регулярно транслює телевізійні програми у доступний для неповнолітніх час, з використанням ненормативної лексики, неповаги до особистості («Розважальні шмарклі», «Гінесня», «Великі веселуни»).

2. Телеканал «МТV-Україна» - транслює телепрограми «Довбодятли», «Чоловік та жінка» з обговоренням питань статевих стосунків, з проведенням анормальних дослідів на витривалість людського організму з використанням грубих, цинічних прикладів, слів, порівнянь, тощо.

3. Телеканал «ICTV» показує програму К. Стогнія «Надзвичайні події», де присутня надмірна натуралізація та деталізація кадрів з місць скоєння злочинів, що може негативно впливати на здоров’я неповнолітніх.

ІІІ. Моніторинг друкованих ЗМІ

За тематичною спрямованістю палітра газет і журналів різноманітна та охоплює усі сфери суспільного життя. Найбільш вагомо представлена загальнополітична періодика.

Так, 23 та 28 травня 2009 року регіональним представником Національної комісії в АР Крим та м. Севастополь здійснювався моніторинг друкованих ЗМІ. Критерій дослідження – ст.2 ЗУ „Про захисту суспільної моралі”, яка встановлює заборону на виробництво та розповсюдження продукції, що посягає на норми суспільної моралі, а саме: пропагує війну, національну та релігійну ворожнечу, зміну шляхом насильства конституційного ладу або територіальної цілісності України; принижує або ображає націю чи особистість за національною ознакою; пропагує бузувірство, блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь.

У числі дискусійних питань, які обговорювались в регіональних друкованих ЗМІ Автономної Республіки Крим, було питання балансу української і російської мови. Особливо гостро ця тема обговорювалася у Севастопольському регіоні після прийняття Севастопольською міською радою рішення про затвердження російської мови як мови навчання з обов’язковим вивченням державної мови.

В обговоренні цієї проблеми, як в АРК так і в м. Севастополі, взяли участь лідери громадських організацій, політичні діячі, представники органів влади.

Слід зазначити, що останнім часом у Харківському та Полтавському регіонах спостерігається тенденція зростання напруги навколо історичних фактів пов’язаних з Другою світовою війною, зокрема з іменем Степана Бандери та діяльністю ОУН – УПА (в Харківській області) та питань пов’язаних із Полтавською битвою та діями Івана Мазепи (в Полтавській області).

Системний моніторинг Миколаївських обласних, міських, районних періодичних друкованих видань та вибірковий аналіз Херсонських обласних, міських друкованих ЗМІ не виявив численних порушень чинного законодавства у сфері захисту суспільної моралі. Основні порушення зафіксовані в спеціалізованих рекламних виданнях та в розділах рекламних об’яв. Слід зазначити, що рекламні оголошення про надання інтимних послуг, які розміщуються в регіональних періодичних друкованих виданнях подаються у завуальованому вигляді, тобто позбавлені прямих ознак, за якими їх можна ідентифікувати як інформацію еротичного характеру».


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

10 Июля 2009 10:50


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: