26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Ющенко сделал заявление по поводу проекта бюджета-2007: он ему очень нравится, но все равно не подпишет

Предлагаем текст комментария пресс-службы Президента Украины Виктора Ющенко по поводу законопроекта Госбюджета-2007. Приводим на языке оригинала.


Президент Віктор Ющенко відзначив ряд ключових позицій, які Уряд врахував під час роботи над проектом Державного бюджету 2007 року.

Насамперед, податкові питання виділено з тіла бюджету в окремі законопроекти, як це і передбачено національним законодавством. «Можливо, ми вперше демонструємо, що податкове законодавство в нас стабільне і не підлягає впливу бюджету наступного року», – сказав В. Ющенко.

З тіла бюджету в інший законопроект також винесено всі питання, що стосуються приватизаційних процесів. Президент позитивно відзначив той факт, що до переліку об’єктів приватизації 2007 року за його наполяганням було включено ряд інвестиційно привабливих об’єктів з хорошими на сьогодні активами. Це, зокрема, Укртелеком, Одеський припортовий завод. «Політика 2007 року чітко відрізняє податкову і приватизаційну політику від власне бюджетного процесу», – сказав В. Ющенко.

На сьогодні завершено дискусію щодо відновлення вільних економічних зон, відзначив Президент. На переконання Глави держави, вільні економічні зони потрібні Україні, однак практика, яка була до 2005 року, свідчила, що через ці зони, як правило, проводилося багато тіньових схем. «Потрібно зробити висновки з роботи цих зон, змінити законодавство і потім приймати рішення по суті щодо організації тієї чи іншої вільної економічної зони», – зазначив В. Ющенко. Це питання буде винесене за бюджетного процесу і по кожній зоні Верховна Рада прийматиме окремий закон. «Це правильне рішення, яке дає можливість зробити ефективний моніторинг і серйозне обґрунтування необхідності відновлення чи створення тієї чи іншої економічної зони», – зазначив В. Ющенко, додавши, що це сприятиме розвитку конкурентного середовища.

«Великим порозумінням» Президент назвав домовленість з Урядом вилучити із законопроекту про бюджет 2007 року механізм урядових гарантій. Він передбачав гарантій на загальну суму близько 17,5 млрд. грн. «По суті, формувався неорганізований дефіцит бюджету», – сказав Президент, нагадавши, що кілька років тому цей механізм призвів до різкого збільшення зовнішнього боргу України, не виплаченого ще й досі. В окремих випадках, якщо це питання виникатиме, його має розглянути парламент і затвердити Президент.

Проект держбюджету передбачає суттєве збільшення фінансування на понад 80 млн. грн. суддівської системи.

Також змінено логіку інвестиційних видатків. На такі пріоритетні національні галузі, як космос і авіацію, виділено 423 млн. грн.

Збільшилася підтримка промисловості (лише на статтю відшкодування відсоткових ставок виділено 274 млн. грн.).

Галузь сільського господарство отримає найбільше коштів за роки незалежності.

На 6,4 млрд. грн. збільшено субвенції місцевим бюджетам. «Це дає можливість значною мірою вирішити ті недофінансування, які було закладено в проекті бюджету 2007 року», – відзначив Президент.

Говорячи про підтримку малого і середнього бізнесу, Президент наголосив, що на компенсаційні програми виділено близько 27 млн. грн.

Крім того, проект бюджету передбачає кошти на придбання гамма-ножа, будівництво льодових палаців у Києві, Львові, Харкові та Донецьку, завершення будівництва виставкового центру в Києві, будівництво меморіального комплексу, який увічнить пам’ять жертв Голодомору 1932-33 рр. та інші соціальні й гуманітарні проекти.

«Таким чином, хочу наголосити, що та велика робота, яку вели експерти Уряду і Секретаріату Президента, дала досить позитивні результати», – зазначив Президент.

Глава держави також відзначив тривожні соціальні тенденції у проекті бюджету, зокрема щодо мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Президент нагадав, що, починаючи з 2005 року, найбільша ставка в соціальному забезпеченні була зроблена на найбільш вразливі категорії населення, зокрема, інвалідів та пенсіонерів. У 2005 р. мінімальна зарплата зросла на рекордну суму – 40%, у 2006 р. – на 20%, а бюджет на наступний рік передбачає лише 12,5%. В. Ющенко відзначив, що цей приріст відповідає очікуваним темпам інфляції в 2007 р., відтак про реальний приріст зарплат «очевидно, не доводиться говорити». Такий підхід, за його словами, значно звужує внутрішні можливості самого ринку. При цьому В. Ющенко наголосив, що «споживач є ключовим інвестором будь-якої економіки».

На переконання Президента, цей недолік потрібно буде врахувати після першого кварталу 2007 року, уважно проаналізувавши тенденції економіки, її росту і особливо детінізації. «Якщо вони дадуть змогу сформувати частину ресурсів, які слід направити на підвищення мінімальної заробітної плати, то це треба буде зробити негайно», – наголосив Глава держави.

Ще одним недоліком проекту бюджету є неадекватний розрахунок прожиткового мінімуму, переконаний В. Ющенко. Він нагадав, що у 2005 р. мінімальні пенсії вперше зрівнялися з прожитковим мінімумом. «Це великий здобуток, до якого Україна йшла багато років, і мене турбує, що в рамках поточного року ця пропорція дещо страждає», – відзначив Глава держави. Він констатував, що сьогодні мінімальна пенсія приблизно на 20 грн. менша за прожитковий мінімум. «Це значна цифра, якщо мати на увазі, що в Україні проживають 12 млн. пенсіонерів», – сказав він. Наступного року ситуація, згідно з проектом бюджету, лише ускладниться. «При прожитковому мінімумі, який обчислено на рівні 434 грн., до бюджету закладено розрахунковий прожитковий мінімум на рівні 395 грн. Іншими словами, з таким підходом 39 грн. щомісячно забирається в кожного пенсіонера», – відзначив Президент. Як наслідок, зменшуються соціальні виплати іншим соціально вразливим категоріям населення. «Я хотів би наголосити на цьому і довести до Уряду та інших сторін, які працюють над бюджетом, – до третього читання обов’язково врахувати цю позицію. Це та річ, на яку я обов’язково зверну увагу при підписанні цього документа», – сказав Президент.

Глава держави наголосив, що не підпише бюджет 2007 року, якщо там не буде враховано зазначених позицій щодо мінімального прожиткового мінімуму та його повного забезпечення в розрахунках з пенсіонерами та іншими соціальними категоріями.

В. Ющенко висловив сподівання, що до заключного читання в законопроект буде внесено всі необхідні поправки і бюджет буде прийнято і підписано Президентом.


Пресс-служба Президента Украины

Версия для печати  Версия для печати

04 Декабря 2006 16:00


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: