26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Представители «LNM Group» рассказали, какой рай они устроят на «Криворожстали»

Помощник председателя Совета директоров «LNM Group» Франк Паньер и советник «LNM Group» Николя Девидсон считают, что их компания «хороший работодатель» и вообще – белая и пушистая.


Вчера указанные господа дали развернутое интервью украинской службе ВВС. Приводим материал наших коллег без изменений и комментариев:

Криворізька сталь: битва гігантів

Приватизацію "Криворіжсталі" можна без перебільшення назвати битвою гігантів з огляду на потужності учасників конкурсу.

Для того, щоби взяти участь у конкурсі, об'єдналися дві найпотужніші українські фінансові групи – донецька, представлена "System Capital Management" Рината Ахметова, та "Інтерпайп" Віктора Пінчука, створивши разом Інвестиціно-металургійний союз.

Поодинці – важко

Закордонним інвесторам, що претендують на перемогу у конкурсі з придбання найбільшого українського металургійного комібнату, також довелося об'єднуватися.

Разом виступають навіть колишні конкуренти – найбільша у світі металургійна корпорація "Arcelor" разом із російською "Сєвєрсталь", а також друга за потужністю на світовому ринку індо-британська "LNM Group" разом із своїм нещодавнім конкурентом - американською "US Steel".

Помічник голови Ради директорів "LNM Group" Франк Паньєр та речниця "LNM Group" Ніколя Девідсон дали інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі.

Бі-Бі-Сі: Разом з вами у Києві перебуває голова Ради диреторів "Сєвєрсталі" –одного з ваших конкурентів на придбання "Криворіжсталі". Він каже, що умови конкурсу є несправедлививми по відношенню до закордонних інвесторів, але все одно бере участь у цьому конкурсі. Чи погоджуєтеся ви з думкою ваших конкурентів щодо умов конкурсу, і чому ви берете в ньому участь?

Н. Девідсон: Це правда, що умови конкурсу з приватизації "Криворіжсталі" є сприятливими для внутрішнього, українського учасника. Нас, так само, які і "Arcelor" та "Сєвєрсталь", турбує та умова, що інвестор має виробляти до 1 мільйона тонн коксу в Україні. Жодна з закордонних компаній не може виконати цю умову. Проте як консорціум, "LNM" та "US Steel" виробляють 20 мільйонів тонн коксу на рік, а також 60 мільйонів тонн сталі. Ми вважаємо, що це має бути запорукою серйозності наших намірів. Ми сподіваємося, що український уряд візьме це до уваги, і конкурс справді буде конкурентним.

Ціна прибутковості

Бі-Бі-Сі: Оголошена ціна пакету з 93% акцій "Криворіжсталі" дорівнює 714 мілйьонам доларів. Минулого року "LNM" заплатила чи не втричі більше за "Польські Гути Сталі". Тоді це підприємство перебувало на межі банкрутства. "Криворіжсталь" є прибутковим підприємством. Скільки ви плануєте заплатити за український комбінат?

Ф. Паньєр: Звісно, ми не будемо коментувати питання ціни. Але щодо можливості, то можемо скзати, що "LNM" як компанія не має боргів і не залучає кредити. Наш прогнозований доход цього року має скласти 17 мільярдів доларів, і приблизно 3 мільярди прибутку. Разом з "US Steel" ми є найбільшою консолідованою силою на світовому металургійному ринку. На наших підприємствах працюють 150 тисяч робітників. Ми вже є власниками кількох комбінатів у Чехії, Польщі, Румунії та Казахстані. Ми вважаємо себе не найгіршим варіантом для України.

Бі-Бі-Сі: Ваші конкуренти - "Сєвєрсталь" - вже заявили, що звертатимуться до суду у разі, як результати конкурсу доведуть, що він був від самого початку здійснений заради одного інвестора. Чи збираєтеся ви подавати до суду?

Н. Девідсон: Ми поки що не розглядаємо такої можливості, ми сконцентрували наші зусилля на поданні заявки на участь у конкурсі, що має відбутися цього тижня, і ми сподіваємося, що український уряд зрозуміє вигідність того, щоби він був прозорим і по-справжньому конкурентним для всіх учасників.

Дзеркало Гути

Бі-Бі-Сі: Ситуація з "LNM" з одного боку, та Індустріальним Союзом Донбасу разом з "Інтерпайпом", з іншого, - вигяладає дзеркальним відбиттям того, що відбувалося останні півроку у Польщі при приватизації заводу у Гуті Ченстоховій. Там фаворитом конкурсу була "LNM", а ІСД звинуватив вас у нечесній грі. В результаті конкурс призупинено. Що далі відбуватиметься з комбінатом у Гуті Ченстоховій?

Ф. Паньєр: Ми сподіваємося, що той процес не матиме жодного впливу на конкурс в Україні, тому що це інший комбінат в іншій країні. На даний момент польський уряд заморозив цей процес. І ми чекаємо на їх рішення. Але якщо враховувати той стан, у якому перебуває комбінат у Гуті Ченстоховій, то бажано було б мати якнайшвидше рішення.

Н. Девідсон: В Польщі у випадку з Гутою Ченстоховою умови для всіх учасників тендеру були однаковими, тобто умови для нас і для ІСД були тими самими. Ми вважаємо, що ми перемогли у конкурсі не тільки через ціну, яку запропонували, але через загальний пакет наших пропозицій – досвід, обсяг капіталів, інвестиції, соціальні програми. В Україні зовсім інша ситуація –тут умови конкурсу є від початку кращими для національного інвестора, і це не дає можливості іноземним учасникам конкурсу брати в ньому участь на однакових засадах з українцями.

Особливості національної приватизації

Бі-Бі-Сі: Вашими українськими конкурентами є два найпотужніші фінансово-промислові клани в Україні – дніпропетровський та донецький. Перший асоціюється з президентом через його зятя, керівника "Інтерпайпу" Віктора Пінчука, а другий – з прем'єром – через ІСД та Рината Ахметова. Чи не здається вам, що ви у програшній позиції, зважаючи на особливості приватизації в пост-радянських країнах?

Ф. Паньєр: Відповідаючи на це питання, ми маємо замислитися - а що є кращим для самого підприємства і для України? Цілком зрозуміло, що участь іноземних інвесторів у тендері підвищує вартість об'єкту. Обмежуючи кількість учасників, ви не тільки зменшуєте надходження до бюджету, але й втрачаєте шанс знайти справді шанованого у світі інвестора для українського підприємства.

Найцінніший капітал

Бі-Бі-Сі: Проти приватизації "Криворіжсталі" виступає не тільки українська опозиція, але й колектив самого комбінату. Що б ви могли сказати працівникам "Криворіжсталі"?

Ф. Паньєр: Ми є роботодавцем для 150 тисяч робітників 45 національностей. Ми працюємо і в розвинених країнах, і в країнах, що розвиваються. Ми вважаємо, що кадри – це найцінніший наш капітал, і тому приділяємо багато уваги переговорам з профспілками і колективами заводів. Наприклад, коли ми купили комбінат у Казахстані, наступного дня ми виплатили всі заборгованості по зарплатні і почали з чистого аркуша. У Польщі значну частину наших пропозицій складали так звані соціальні гарантії працівникам. Тобто ми вважаємо себе непоганим роботодавцем. Ті ж самі принципи роботи ми привнесемо і на "Криворіжсталь".

Право на продаж

Подача заявок на участь у конкурсі з приватизації Криворіжсталі закінчується 4 червня. 11 червня Фонд державного майна має назвати переможця цього конкурсу.

Голова ФДМ Михайло Чечетов каже, що умови конкурсу є цілком справедливими:

"Секретарка з приймальної каже мені: "У Вас хоче взяти інтерв'ю журналіст з Лондона телефоном". Я кажу: "З'єднуй!" Прямо так і кажу. Я кажу йому: "Ви готові записувати? Він каже – так! Я кажу – у вас дім є? Він каже – ні, дому немає. А машина? Машина є. От якби ви захотіли щось зробити з машиною, - продати, подарувати синові, доньці, сусіду. Ви могли б записати в умовах, що продаєте тільки людині з правами. Може, ви турбуєтеся про нового власника, щоб він нікого не задавив на цій машині. А може ви, як патріот, хочете продати тільки англійцям. А я на вас подам в суд, бо мені не пободається, як ви свою машину продаєте. Чи не буде це смішно? Він каже – так, смішно. От я і відповів на його запитання".


Украинская служба ВВС

Версия для печати  Версия для печати

03 Июня 2004 09:35


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: