26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Посол США завел блог о том, как он перед украинскими студентами косит под Клинта Иствуда

Посольство США в Украине сегодня открыло свой блог.


Как сообщает УНИАН со ссылкой на пресс-службу посольства, первую запись в нем сделал американский посол Джон Теффт - о Международной неделе образования и своем участии во вчерашней церемонии открытия нового офиса Американских советов - одного из ведущих организаторов обменных программ между США и Украиной.

По данным Посольства, блог будет представлять спектр мнений работников посольства об их работе и о жизни в Украине в неформальный и интересный способ.

«Обком» не поленился и нашел данный блог и, соответственно, вышеупомянутую восторженную запись посла. Приводим ее полностью в оригинале:

«Тиждень міжнародної освіти і церемонія відкриття Американських Рад з міжнародної освіти

Posted by usembassykyiv under Освіта У США | Теґи: Американські Ради, Посол США Джон Теффт, випускники, студенти |

Мені дуже подобається ця частина моєї роботи. Проводити час, спілкуючись з одними з найталановитіших молодих українських студентів – це таке позитивне свідчення дивовижного потенціалу країни та того, що наша робота дійсно чогось варта. Більшість моїх робочих днів як посла заповнені зустрічами з міністрами та представниками уряду, візитами за проектами технічної допомоги, читанням та написання дипломатичних телеграм та прийняттями. І це все дійсно серйозні та важливі речі.

Але якщо бути відвертим, одна з моїх улюблених частин в роботі – і вона не менш важлива – це зустрічі з дуже цікавими українськими студентами, вченими та професіоналами, які брали участь у багатьох наших програмах обмінів. Провівши якийсь час – від двох тижнів до двох років – у дуже різних частинах Сполучених Штатів, вони повертаються додому, сповнені цікавих знань про американське суспільство, глибоких спогадів про нових друзів, а також ідей про покращення своєї громади. Учасники програм обміну бачать мою країну з усіх боків, так само, як у назві картини відомого Клінта Іствуда: «Хороший, поганий, злий» (вообще-то это картина режиссера Серджио Леоне – Иствуд лишь играл главную роль в этом одном из любимейших фильмов «Обкома». Картинами Иствуда правомерно называть «Малышку на миллион долларов», «Гран Торино» и прочие, в которых раритетный мэтр не только играет, но еще и руководит общим процессом кинотворчества). Ми не є досконалими, але я завжди сподіваюся, що вони віднайшли якісь сторони «Хорошого» і певним чином використають їх, коли повернуться додому.

Минулого вечора я мав задоволення познайомитися з декількома десятками випускників програм обміну на церемонії відкриття нових приміщень Американських Рад з міжнародної освіти, що розташувалися біля метро «Палац спорту»; на цю подію також завітали ключові представники наукових кіл та Верховної Ради України. Американські Ради з міжнародної освіти – один з ключових партнерів Посольства у провадженні академічних програм обмінів, що фінансуються урядом США. Серед них – Програма законодавчого обміну (LFP), а також дуже популярна програма для учнів випускних класів – Програма обміну для майбутніх лідерів (FLEX). У стінах Рад також розташований наш Ресурсний центр для випускників програм обмінів, отже ця подія була чудовою нагодою зібрати разом учасників багатьох наших програм обмінів, включаючи ті, що впроваджуються нашими іншими партнерами – Програмою Фулбрайта в Україні, IREX та PH International. Під час заходу ми також представили книгу фотографій Америки, зроблених більше як 40 українськими учасниками програм обмінів – одна з учасниць зробила гарний знімок осіннього краєвиду під час поїздки до Мінокуа, штат Вісконсін, мого рідного штату.

Тисячі американців, включаючи багатьох фулбрайтерів, волонтерів Корпусу миру, перетнули Атлантику, аби дістатися України та навчати, вчитися і дізнаватися про країну, її багату історію та прекрасних людей. Більше 20 тисяч українців взяли участь у наших програмах з 1992 року, включаючи 9 тисяч учасників академічних програм обмінів за фінансування Конгресу США та американського народу. Цього року ми очікуємо близько 500 українців за програмами професійного обміну та майже 400 – у американських коледжах та університетах. Беручи до уваги минулі роки, ми припускаємо, що ще близько 1700 українців самостійно вступили до американських університетів та громадських коледжів. Багато з цих заповзятливих українців отримали поради щодо умов вступу та фінансової підтримки від наших радників з питань освіти у центрах EducationUSA, один з яких розташований у Консультаційному центрі, що у новому офісі Американських Рад. Вони роблять добру справу, намагаючись розвіяти деякі таємниці навколо вступного процесу для українських студентів, які хочуть навчатися у Сполучених Штатах.

Минулого вечора випускники програми FLEX розповіли мені свої історії про те, як вони жили та досягали успіхів у типових американських школах у типових американських містах, у Теннессі та на Гавайях, і по всіх Сполученим Штатах. Цього року дев’ятеро підлітків проживають у американських сім’ях за програмою FLEX у моєму рідному штаті Вісконсін. (Я маю зазначити, що після завершення події в Американських Радах, я тепер є гордим власником яскравої червоної фірмової футболки програми FLEX). Я також спілкувався з випускниками наших програм Фулбрайта, Маскі та інших, а також з групою українських видавців книг, які провели декілька тижнів у Чикаго, одному з найчудовіших міст моєї країни, за програмою Зв’язків з громадськістю USAID, дізнаючись, як їхні американські колеги переживають економічну кризу та ознайомлюючись з новими технологічними напрямками. Ці надзвичайно талановиті, захоплюючі українці усі були неофіційними громадськими дипломатами своєї країни, і мені це нагадало про важливість цієї двосторонньої течії людей та про важливість міжнародної освіти взагалі.

Відкриття нового приміщення Американських Рад за часом співало з нашим святкуванням 11-ї річниці Міжнародного тижня освіти, під час якого ми заохочуємо школярів, студентів, дорослих скористатися можливістю дізнатися більше про ширший світ. Тут в Україні це є нагодою показати нашу відданість зміцненню системи освіти та створенню можливостей для американців навчатися тут та для українців навчатися у США. Як я сказав на вчорашньому заході, якщо ми хочемо побудувати тісні та міцні стосунки, яких прагнуть обидві наші країни, ми маємо розширити можливості для обмінів поза межі програм, що фінансуються урядом, побудувати мережу людей, які брали участь у цих програмах обмінів. Нам потрібно більше українців з досвідом перебування у США та більше американців з досвідом перебування в Україні. Адже, чим більше ми знаємо один одного, тим міцніша дружба між американцями та українцями. Хіба це може не сподобатися?»


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

19 Ноября 2010 18:40


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: