26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

СНБОУ передала Путину, что оружие Саакашвили продавала Тимошенко, а не мазурик какой-то

Аппарат Совета национальной безопасности и обороны Украины обнародовал коммюнике о том, как Премьер-министр Украины обманула премьер-министра РФ.


Приводим текст заявления полностью на языке оригинала:

«До відома представників ЗМІ

Щодо звинувачень України у нібито постачанні озброєнь до Грузії під час російсько-грузинського воєнного конфлікту

1 жовтня на віденському Форумі ОБСЄ було підтверджено беззастережне право Грузії розвивати власні збройні сили для захисту суверенітету та територіальної цілісності. Тим самим були відкинуті питання щодо будь-яких обмежень на експорт до неї озброєнь, як суто комерційну справу. При цьому, глава російської делегації на Форумі взагалі не ставив питання про постачання зброї Грузії іноземними країнами, в тому числі Україною, в ході воєнного конфлікту чи участі у бойових діях іноземців.

Разом з тим, 2 жовтня, Прем’єр-міністр Російської Федерації, на спільній прес-конференції із Прем’єр-міністром України в Москві, безпідставно та упереджено звинуватив Україну в поставках «вооружений в зону конфликта» і, що військова «техника могла бать поставлена в ходе самих боевых действий, и она управлялась специалистами из Украины». Несподівано повну солідарність із нічим, окрім емоцій, не підтверджених звинувачень української держави, проявила Прем’єр-міністр України, яка зробила в цьому контексті невідповідну дійсності заяву, що «абсолютно все потоки торговли оружием находятся под контролем Президента». Цим не тільки було дезінформовано Російську Федерацію, але й спричинено непоправну шкоду національній безпеці, оскільки Прем’єр-міністр України володіла достатньою інформацією про відповідальність Уряду за торгівлю зброєю та про відповідальну позицію держави в час російсько-грузинського конфлікту.

Одночасно, голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України В.Коновалюк, грубо порушуючи Конституцію та використовуючи депутатську недоторканість, продовжуючи голослівно звинувачувати Україну, зробив низку заяв із фальсифікованими фактами і наклепницькими інсинуаціями, включаючи і те, що «22 вересня під виглядом гуманітарного вантажу з морських портів України до порту Батумі (Грузія) були поставлені боєприпаси до артилерійської системи».

Спеціальна міжвідомча робоча група за участю представників керівництва відповідних органів виконавчої влади, спецслужб, при Апараті РНБО провела глибокий і всебічний аналіз всіх аспектів військово-технічного співробітництва з Грузією.

Головний її висновок полягає в тому, що все військово-технічне співробітництво із Грузією Україна проводила у повній відповідності до норм міжнародних режимів експортного контролю та національного законодавства. Українські спецекспортери не здійснювали в ході російсько-грузинського воєнного конфлікту експорт озброєнь до Грузії, ніколи не постачали товарів військового призначення під виглядом гуманітарного вантажу. Це в силу специфіки системи зробити практично неможливо.

Останній вантаж, у відповідності з контрактом 2007 року складався із піротехнічних засобів (що не є озброєнням), призначених для рятувальних і протипожежних систем літальних апаратів. Його, на підставі дозволу урядової Державної служби експортного контролю, „Укрспецекспортом”, після митного оформлення було завантажено у морському порту Іллічівська на пором „Героїв Плєвни”, який 8 серпня ц.р. прибув до грузинського порту Поті, де перебував на його зовнішньому рейді до завершення бойових дій.

Безпідставними є розмови про нібито залучення українських фахівців до бойових дій на Південному Кавказі. 17 цивільних фахівців ВАТ «Холдингова компанія «АвтоКрАЗ» та казенного підприємства «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім.. О.О.Морозова» Мінпромполітики України, державних підприємств «Миколаївський ремонтно-механічний завод» і «Балаклійський ремонтний завод» Міністерства оборони України, а також Державного підприємства «Укроборонсервіс» 3 липня 2008 р., офіційно, на виконання відповідних контрактів, перебували у Грузії. Вони здійснювали гарантійний ремонт та обслуговування автомобільної, бронетанкової, протиповітряної та іншої військової техніки. Однак одразу, після початку бойових дій, всі вони без винятку переїхали до готелів у м. Тбілісі, Ахалцихе та Поті та в період з 8 до 13 серпня повернулися українськими літаками в Україну.

Тому, ми ще раз офіційно заявляємо, що ухвалення рішення про спецекспорт зброї, військової техніки, передача військових технологій, надання послуг в цій сфері має надзвичайно складну захищену від одноосібних впливів, колегіальну систему процедур. Вона унеможливлює ухвалення рішення в цій сфері однією посадовою особою, окрім випадків підписання відповідного рішення Уряду Прем’єр-міністром про постачання окремих видів зброї або технологій, які є на озброєнні української армії.

Ми ще раз звертаємося до Уряду, політиків, експертів, журналістів – дотримуватися моралі і боронити честь та гідність України, захищати національний інтерес і не підривати імунітет держави. Звертаємось до політичних еліт – не жертвувати суверенітетом, свободою задля будь-яких переваг і влади. Ми закликаємо всіх своїми діями укріплювати українську державність, посилювати її захист, оборонні функції, сприяти конкурентоспроможності національного товаровиробника, особливо в сфері ВПК, і спільно захищати наш інтерес від недобросовісної і нечесної політики.

Прес-служба

Апарату РНБОУ»


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

16 Октября 2008 13:29


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: